Otvorena 30. Roštiljijada



LESKOVAC

Mini nastupom KUD „Lemind“, defileom mažoretkinja sve tri genereacije, bubnjarima i dobošarima sa DRUM DUM festa, uz Roštiljka, maskotu „Roštiljijade“, počeo je program jubilarne 30. Roštiljijade.


Roštiljijadu je otvorio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević koji je rekao da je „Roštiljijada“ prepoznata ne samo u Srbiji, nego i u svetu kao brend Srbije.

„Zahvaljujem svim Leskovčanima koji iz godine u godinu ulažu trud i napor da ova manifestacija iz godine u godinu izgleda sve bolje i bolje. Ovo je ponos naše Srbije, a mi ćemo kao vlada uvek podržavati ovakve stvari, pošto one podižu ugled našoj zemlji.“

Dobrodošlicu je poželeo i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekavši da je Leskovac grad sa dušom, a gostima poželeo da se lepo provedu i ponovo dođu u Leskovac.

Nakon ceremonija svečanog otvaranja i vatrometa, usledio je nastup Bleh orkestra Elvisa Bajramovića, ovogodišnjeg šampiona na takmičenju trubača u Guči. Nakon toga svoj koncert održala je i grupa „Valter” i Tanja Ivanović. Veče završeno dvočasovnim koncertom Lepe Brene.



Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*